El Consell posa en marxa el projecte del casal d’entitats d’Es Castell

El projecte del casal d’entitats d’Es Castell, proposta guanyadora a les votacions dels pressupostos participatius d’aquest municipi, es troba ja més a prop de fer-se realitat. La conselleria de Serveis Generals, Participació i Habitatge està ultimant la redacció del conveni de col·laboració entre el Consell i l’Ajuntament d’Es Castell que regirà l'adequació dels baixos del carrer Agamenon núm 19 per acollir aquest nou projecte.

L'any 2018 el Consell Insular de Menorca va impulsar els primers pressupostos participatius de la corporació. Aquesta iniciativa va constituir una mesura innovadora dotada amb una partida de 1.000.000€, dels quals 500.000€ es destinaven a projectes d'inversió insular i els altres 500.000€ a projectes d'inversió d'àmbit municipal. La quantitat destinada a cada municipi no era igualitaria, disposant cadascún d'una quantitat límit que es va establir d'acord amb les aportacions del PIC. En el cas del municipi d’Es Castell els projectes no podien superar els 45.000€.Després de la fase de presentació de projectes, entre el 1 i 15 de maig de 2018 es va dur a terme la votació de les propostes validades, tant d'àmbit municipal com insular, sortint guanyadora al municipi d'Es Castell, amb 132 vots, la creació d'un casal d'entitats.

Des d’aquell moment, el Consell Insular de Menorca està fent feina per materialitzar els projectes guanyadors, com ja va succeir amb el projecte insular guanyador de «Gots reutilitzables per a les festes de poble». El casal d'entitats n’és un nou exemple.

En aquest cas, el Consell Insular de Menorca conveniarà amb l'Ajuntament d’Es Castell la constitució d'aquest projecte, que s'ubicarà en un immoble propietat de la corporació municipal i que comptarà amb l'import dels pressupostos participatius per poder adequar aquest espai.

 
Portals de transparència dels ajuntaments de Menorca:
 
Transparència i participació ciutadana de Menorca