Benvinguts/Benvingudes al web de Transparència i Participació  Ciutadana  del Consell Insular de Menorca
L'Administració pública sempre ha estat caracteritzada per la distància: el misteri del seu funcionament, les seves finances o la manera en què es prenen les decisions. Avui en dia, però, ens trobam davant una ciutadania que no està disposada a permetre i perpetuar aquesta opacitat i demana de les seves administracions una major transparència, l'obertura cap a la població i uns principis bàsics que regeixin el funcionament del seu govern. En aquest sentit les noves tecnologies faciliten l'acostament de l'Administració a la seva població administrada, així com una relació més participativa i transparent, i per tant més democràtica.

La importància de llocs com aquest està en el fet que, a través de la participació ciutadana, el bon govern i la transparència, podem aconseguir evitar i reduir el pes de la corrupció, així com millorar l'accés a la informació pública i prendre millors decisions i més consensuades.

Aquest web, per tant, és una eina més per poder acurçar aquest espai invisible que separa el Consell Insular de Menorca dels menorquins i les menorquines, amb l'objectiu de fer-los més propers al seu funcionament i a la gestió dels doblers públics, així com de convidar-los a participar en la construcció de la Menorca que volem per mitjà dels òrgans i els processos participatius.

Per açò us convidam a gaudir d'aquest lloc web i a participar en els òrgans i processos de la corporació. Entre tots feim Menorca.
 
Portals de transparència dels ajuntaments de Menorca:
 
Transparència i participació ciutadana de Menorca